Saturday, May 18, 2013

Soybean Pulaav

As we have said earlier, Pulaav or Pilaf can be cooked with several ingredients whether mixed or separately. Soybean is a healthy ingredient, and gives richness to the pulaav; richness in taste and looks. Several times, because of its healthy features, soybean nuggets are pronounced as vegetarian meat balls. Let us know how to cook this extremely yummy and easy to cook Soybean Pulaav or Soybean Pilaf.



Ingredients ( 2 Serves)

Rice (soak in water for 20 minutes)            ---------------              4 cups
Soybeans (soak in water for 20 minutes)     ---------------               2 cup
Butter/Vegetable Oil                                ---------------               2 tbsp
Water                                                   ---------------               8 cups
Cumin Seeds                                          ---------------               1 tbsp
Cinnamon*                                            ---------------               2 pcs.
Bay Leaf                                               ---------------               2 pcs
Salt                                                      ---------------               to taste



Method

1. Heat Butter in a Pressure Cooker and add Cumin Seed, Cinnamon and Bay Leafs
2. After a moment of 20 seconds, simmering the heat, add the Soybean and cook for about 2 minutes.
3. Add Rice, Water and Salt to Taste.
4. Cover the lid, and cook until 2 whistles.
5. Allow the pressure to release. And Serve Hot with Raita and Salad.







*Cinnamon=Dalchini

No comments:

Post a Comment